miskolci_egyetem_erasmus_mentor_felveteli

Szeretnél egy nemzetközi csapat tagja lenni, nyelveket tanulni és közben barátokra lelni a világ körül? 

Akkor itt a helyed az ESN Miskolc csapatában! 
Jelentkezz Te is mentornak és légy részese egy szuper közösségnek! 
 

GYIK

Mi az az ESN?

Az Erasmus Student Network (ESN) egy önkéntes diákszervezet, amely az egyetemre érkező külföldi diákoknak segít a mindennapi életben valamint különféle eseményeket szervez nekik a mentorokkal közösen. További információt erre a linkre kattintva olvashatsz.

 

Mennyi időt fog ez igénybe venni egy félév alatt?

Ez teljesen tőled függ! A kötelező feladatok mellett, csak rajtad múlik hogy mennyire barátkozol össze a külföldi hallgatókkal és a saját szabadidődet mennyire szeretnéd velük együtt eltölteni.

 

Milyen felelősségeim lesznek Erasmus mentorként?

A fix feladataid a következőek: segíteni nekik eljutni az Egyetemre és beiratkozni a kollégiumba, illetve elvinni őket a Bevándorlási Hivatalba. Ez körülbelül 4 órát tesz ki összesen. Ezen kívül előfordulhat, hogy a mentoráltad megbetegszik, ilyenkor a kollégiumi orvoshoz szoktuk őket elvinni. Azonban ha nagyon nem érsz rá, nyugodtan kérheted a mentortársaid segítségét.   

 

Mi szükséges hozzá, hogy mentornak jelentkezzek?

Jókedv, illetve részvétel egy mini interjún, amelyre az ESN Miskolc irodájában kerül sor (E/2. 2.em. 227-es szoba). Illetve a következő linken található, pár perces kérdőív kitöltése:

 

Probléma, hogy nem vagyok "perfekt" angolból?

Nem szükséges nyelvvizsga, hogy mentornak jelentkezz. SŐT! A program ideje alatt fejlesztheted nyelvtudásodat és akár új nyelveket is elsajátíthatsz.

 

Az angolon kívül beszélek más idegen nyelvet is. Van rá lehetőség, hogy ezt is gyakoroljam?

A lehetőségeinkhez mérten természetesen odafigyelünk az egyéni preferenciákra. Félévente közel 20 különböző országból érkeznek hozzánk Erasmusos diákok. Ha például a spanyol vagy francia nyelvet is szeretnéd gyakorolni, akkor igyekszünk olyan hallgatóhoz beosztani, aki anyanyelvi szinten beszéli az általad is előnyben részesített nyelvet.

 

Jár érte ösztöndíj?

Ösztöndíj nem, viszont cserébe remek élményekkel és új barátokkal gazdagodhatsz, ami többet ér a pénznél. Továbbá a programokon is részt vehetsz kedvezményes áron, például egy élményekben gazdag tokaji kiránduláson.

 

Milyen további lehetőségeim vannak az ESN Miskolcon belül?

Minden félévben hirdetünk operatív tagfelvételit, az idei félévre tekintve ennek a határideje sajnos már lejárt, de ha szeretnél több információt szerezni erről, ide kattintva többet is megtudhatsz.

A felvételi további menetéről a határidő lejárta után, e-mailen keresztül értesítünk benneteket.

Ha bármilyen kérdésed lenne, keress bennünket bátran!

Facebook
Instagram
Twitter

Email