Az operatív tagfelvételi határideje lejárt. Igyekszünk minden egyetemi hallgatót értesíteni, amennyiben hirdetünk tagfelvételt a jövőben.

 

 

 

 

Mi az az ESN?

 • Az Erasmus Student Network Európa legnagyobb önkéntes diákszervezete, amely már 1989 októbere óta segíti az Erasmus ösztöndíjjal kiutazó diákokat. Bővebben itt olvashatsz rólunk:

 

Mit csinál az ESN Miskolc?

 • Az ESN Miskolc alapvetően az ideutazó külföldi diákoknak szervez eseményeket, félévente szoktunk két nagyobb kirándulást szervezni, az egyiket itt Miskolcon, hogy megismerhessék a várost, a másikat pedig idén a tokaji borvidékre, de ez igény szerint változik. Emellett a Welcome Week az a félévek elején megrendezésre kerülő eseményünk, amelyen lehetőség nyílik a külföldi diákokkal való ismerkedésre. A szemesztert pedig Farewell Picnic nevű eseményünkkel zárjuk. Az eseményeink mindenki számára nyitottak, így ha szeretnél eljönni mielőtt jelentkeznél, kövess minket Facebookon, hogy tájékozódhass a programjainkról.

 

Miért lenne ez jó nekem? Jár ezért ösztöndíj?

 • Az ESN egy önkéntes diákcsoport ezért pénzügyi juttatás nem jár érte. Azonban a tagoknak és operatív tagoknak lehetőségük nyílik a nemzeti és nemzetközi események látogatására, amit a lehetőségeinkhez mérten próbálunk kifizetni. Ilyen nemzeti esemény lehet egy négy napos tréning vagy akár egy hétvégés Flag Parade.

 

Ki jelentkezhet operatív tagnak?

 • Minden olyan Miskolci Egyetemen tanuló diák, aki rendelkezik legalább egy társalgási szintű angol nyelvtudással, és aki késztetést érez arra, hogy segítsen az ESN Miskolc körüli munkálatokban; illetve aki később tagnak szeretne jelentkezni.

 

Miért jó, ha operatív tag vagyok?

 • Elsősorban karrierépítési lehetőség miatt. Annak ellenére, hogy egy nonprofit szervezet tagja leszel, és önkéntes munkát végzel rengeteg tudást szerezhetsz, amit a munkaerő piacon tudsz kamatoztatni. Sok gyakornoki pozícióval ellentétben nálunk lehetőséged lesz kiélni a kreativitásod a következő tevékenységi körökben:
  • - közösségi média kezelése (1300+ rajongótáborral rendelkező Facebook oldallal kapcsolatos tapasztalat)
  • - grafikai tervezés
  • - eseményszervezés
  • - események promózása
  • - csapat koordinálása
  • - egyesület-alapítással kapcsolatos jogi tapasztalatok

 

 

Miben más egy operatív tag, mint egy buddy vagy egy mentor?

 • A sikeres felvételi után minden operatív tag számára nagyobb betekintés nyílik az eseményeinkbe, valamint jobban bele tudtok szólni az ESN Miskolc körüli történésekbe. Folyamatosan fogjuk a segítségeteket kérni, először kisebb dolgokban, majd egyre több és nagyobb feladatokat szeretnénk rátok bízni, természetesen figyelembe véve a készségeiteket, érdeklőséseteket illetve a motivációtokat. Ez viszont egyre nagyobb felelősséggel fog járni. Azonban az operatív tagok számára lehetőséget biztosítunk a nemzeti események látogatására is.

 

 

Miben más mint egy tag?

 • A tagoknak teljesen szabad kezük van a rájuk bízott feladataik elvégzésében. Teljes rálátása van a folyamatokra és önállóan hozhat döntéseket. Az operatív tagok előtt csak a háttér folyamatok egy részét nyitjuk meg. Később tagként mindenhez hozzáférése lesz, ami a pozíciójához szükséges.

 

 

Mi szükséges ahhoz hogy sikeres legyen az operatív tag jelentkezésem?

 • Alapvetően motiváció, lelkesedés. Ezek mellett elengedhetetlenül szükséges legalább egy magabiztos angol nyelvtudás, mind írásban mind pedig szóban. Amennyiben bármilyen téren hiányosságot érzel a képességeidben, ne aggódj, ezeket is segítünk fejleszteni.

 

 

Hogyan lehetek később tag?

 • A félév során követni fogjuk az általad elvégzett munkát, ha ezzel elégedettek vagyunk, akkor felkérünk tagnak. Ha ez a félév végéig nem történik meg, akkor lehetőséged nyílik tagnak jelentkezni. Ennek a menetéről a félév végén tájékoztatunk. Fontos, hogy ettől a félévtől kezdődően csak operatív tagok jelentkezhetnek tagnak.