Mi az az ESN?

 • Az Erasmus Student Network Európa legnagyobb önkéntes diákszervezete, amely már 1989 októbere óta segíti az Erasmus ösztöndíjjal kiutazó diákokat. Bővebben itt olvashatsz rólunk:

 

Mit csinál az ESN Miskolc?

 • Az ESN Miskolc alapvetően az ideutazó külföldi diákoknak szervez eseményeket, félévente szoktunk két nagyobb kirándulást szervezni, az egyiket itt Miskolcon, hogy megismerhessék a várost, a másikat pedig idén a tokaji borvidékre, de ez igény szerint változik. Emellett a Welcome Week az a félévek elején megrendezésre kerülő eseményünk, amelyen lehetőség nyílik a külföldi diákokkal való ismerkedésre. A szemesztert pedig Farewell Picnic nevű eseményünkkel zárjuk. Az eseményeink mindenki számára nyitottak, így ha szeretnél eljönni mielőtt jelentkeznél, kövess minket Facebookon, hogy tájékozódhass a programjainkról.

 

Miért lenne ez jó nekem? Jár ezért ösztöndíj?

 • Az ESN egy önkéntes diákcsoport ezért pénzügyi juttatás nem jár érte. Azonban a tagoknak és operatív tagoknak lehetőségük nyílik a nemzeti és nemzetközi események látogatására, amit a lehetőségeinkhez mérten próbálunk kifizetni. Ilyen nemzeti esemény lehet egy négy napos tréning vagy akár egy hétvégés Flag Parade.

 

Ki jelentkezhet operatív tagnak?

 • Minden olyan Miskolci Egyetemen tanuló diák, aki rendelkezik legalább egy társalgási szintű angol nyelvtudással, és aki késztetést érez arra, hogy segítsen az ESN Miskolc körüli munkálatokban; illetve aki később tagnak szeretne jelentkezni.

 

Miért jó, ha operatív tag vagyok?

 • Elsősorban karrierépítési lehetőség miatt. Annak ellenére, hogy egy nonprofit szervezet tagja leszel, és önkéntes munkát végzel rengeteg tudást szerezhetsz, amit a munkaerő piacon tudsz kamatoztatni. Sok gyakornoki pozícióval ellentétben nálunk lehetőséged lesz kiélni a kreativitásod a következő tevékenységi körökben:

 

Eseményszervezés:

Fő feladatunk az eseményszervezés, ahol rengeteg dolog merül fel a szervezőkészségtől a kreatív ötletelésig. Az ESN Miskolc közösségének (külföldi diákok, helyi mentorok) szervezünk eseményeket, főleg helyileg.

Pénzügyek:
Ha a pénzügyi területek érdekelnek, lehetőséged nyílik betekinteni egy önkéntes szervezet pénzügyeinek rejtelmeibe. Esemény ugyanis nincs pénz nélkül.

Grafikai tervezés/tartalomgyártás/közösségi média kezelés:
Fejlődhetsz a grafikai tervezésben, amik szükségesek pl. a közösségi média posztokhoz, de emellett szoktunk szóróanyagokat is készíteni saját grafikával. Emellett belekóstolhatsz a közösségi médiára való tartalomgyártás, és a közösségi média kezelés világába.


Mentorok koordinálása és HR:
HR jellegű tapasztalatokat is szerezhetsz nálunk, hiszen számos mentorunk és operatív tagunk van. Ez nagy kihívást és fejldődési lehetőséget nyújt a belső motiváció és a “munkaverő megtartás” területein.

Eseményfotózás/videózás:
Ha szeretnéd gyakorolni az emberek fotózását/videózását, szeretettel várunk.

Partnerek keresése és velük való kapcsolattartás:
Az ESN kedvezménykártyája az ESNcard, ami egy szinte egész Európában érvényes kedvezménykártya. Ehhez keressük a legjobb miskolci partnereket, illetve a meglévő partnerek menedzselésével is akad feladat/kihívás.

Egyesület alapítása és egyéb jogi kérdések:
Hosszabb távú terveink közé tartozik egy egyesület alapítása, amivel természetesen nagyon sok jogi kérdés és kihívás merül fel.


Csatlakozz hozzánk és tegyél szert egy alapos és aktív angol nyelvtudásra, gyakorolj más nyelveket anyanyelvi beszélőkkel, tanuld meg, milyen egy nemzetközi környezetben tevékenykedni! Legyen ez egy olyan sor, amit büszkén, és jó emlékekkel együtt írsz majd be az önéletrajzodba!

📝 2020. június 25-ig tudsz jelentkezni az alábbi űrlapon: bit.ly/ESNfelvi

 

Miben más egy operatív tag, mint egy buddy vagy egy mentor?

 • A sikeres felvételi után minden operatív tag számára nagyobb betekintés nyílik az eseményeinkbe, valamint jobban bele tudtok szólni az ESN Miskolc körüli történésekbe. Folyamatosan fogjuk a segítségeteket kérni, először kisebb dolgokban, majd egyre több és nagyobb feladatokat szeretnénk rátok bízni, természetesen figyelembe véve a készségeiteket, érdeklőséseteket illetve a motivációtokat. Ez viszont egyre nagyobb felelősséggel fog járni. Azonban az operatív tagok számára lehetőséget biztosítunk a nemzeti események látogatására is.

 

 

Miben más mint egy tag?

 • A tagoknak teljesen szabad kezük van a rájuk bízott feladataik elvégzésében. Teljes rálátása van a folyamatokra és önállóan hozhat döntéseket. Az operatív tagok előtt csak a háttér folyamatok egy részét nyitjuk meg. Később tagként mindenhez hozzáférése lesz, ami a pozíciójához szükséges.

 

 

Mi szükséges ahhoz hogy sikeres legyen az operatív tag jelentkezésem?

 • Alapvetően motiváció, lelkesedés. Ezek mellett elengedhetetlenül szükséges legalább egy magabiztos angol nyelvtudás, mind írásban mind pedig szóban. Amennyiben bármilyen téren hiányosságot érzel a képességeidben, ne aggódj, ezeket is segítünk fejleszteni.

 

 

Hogyan lehetek később tag?

 • A félév során követni fogjuk az általad elvégzett munkát, ha ezzel elégedettek vagyunk, akkor felkérünk tagnak. Ha ez a félév végéig nem történik meg, akkor lehetőséged nyílik tagnak jelentkezni. Ennek a menetéről a félév végén tájékoztatunk. Fontos, hogy ettől a félévtől kezdődően csak operatív tagok jelentkezhetnek tagnak.

  Ha vannak kérdéseid, keress minket nyugodtan üzenetben, vagy nézd meg a gyakran ismételt kérdéseket az alábbi linken: https://docs.google.com/document/d/1ZEcwzpJ_FNVjJj--4ocSUXragtvsw7dAguc2VKL5mR4/