Welcome Week ESN Miskolc Erasmus Student Network esemény

Welcome Week 2019 Fall

szeptember 3. – szeptember 7.

 

Már rendhagyónak számító esemény az ESN Miskolc életében a Welcome Week, ami az egyetemünkre érkező külföldi hallgatók beilleszkedését szolgálja. A többnapos eseménysorozat alatt izgalmas csapatépítők és játékok során ismerhették meg a Miskolcra érkezők az egyetemet, a magyar hallgatókat és a várost. Ebben az évben rendhagyó módon az Erasmus+ hallgatók mellett a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatók számára is megnyitottuk eseményeink kapuit.

A hét első programja kedden (09. 03.)  a Welcome Party volt a Kettes Klubban, ahol a külföldi és magyar hallgatók vegyes csoportokba osztva ismerkedhettek meg egymással. Az ESN Miskolc tagjainak segítségével hét állomást hoztunk létre, ahol különböző csapatépítő feladatokkal, játékokkal vártuk a csapatokat. A csapatok kipróbálhatták magukat a Marshmallow Challangeben, játszhattak zoomos puzzle-t és még egy lávával borított bolygóról is kijuthattak. Az este végén a pedig egy Európa és egy ’90-es évek témájú kvízzel tesztelhette mindenki a tudását.

Szerdán (09. 04.) került megrendezésre a sportnap, ahol a résztvevők kosárlabda, röplabda és futball mérkőzéseket játszhattak egymás ellen. A sportnap után egy közös ebédre invitáltuk a résztvevőket, melynek során - a Welcome Week történetében először - A BorsodBurger működött közre a helyszínen. Az estét pedig a belvárosban zártuk, ahol egy városnézés keretében vezettük körbe a külföldi hallgatókat Miskolc közismert helyszínein.

A csütörtöki (09. 05.) napot is a városközpontban töltöttük: a csapatoknak egy kincsvadászat keretében, izgalmas rejtvényeken és fejtörőkön keresztül tudhattak meg többet Miskolc történelméről és érdekességeiről.  A programot egy közös beszélgető este zárta a BeerLuckban.

A Welcome Week pénteki (09. 06.) eseménye a már hagyománynak számító International Dinner volt a Kettes Klubban, amelyre minden nemzet saját konyhájának különlegességeit hozta el. A magyar ízek mellett megjelentek a francia, a spanyol, az olasz, orosz, török és az ázsiai konyha különlegességei is. Itt került sor az Egyetemvárosos ajándékcsomagok (vászontáska, füzet, toll) átadására, valamint a Welcome Week során tartó csapatverseny eredményhirdetésére és a jutalmak kiosztására is. Az eseménysorozatot szombaton (09. 07.) egy közös fürdőzéssel fejeztük be a Barlangfürdőben.

Számomra mindig különleges élmény egy félévben a Welcome Week, hiszen elképesztő látni, ahogy pár nap alatt hetven-nyolcvan idegen egy igazi közösséggé kovácsolódik össze. Ez az egy hét mindig egy új, élményekkel teli szemeszter méltó kezdete.

Polonkai Ádám