Tokaj Trip 2019

április 13.

Ha külföldi hallgatók egy csoportja érkezne a megyédbe, mit mutatnál meg nekik a környékből? Ezt a kérdést teszi fel magának minden félévben az ESN Miskolc csapata, és ebben az évben Tokajra esett a választás!

Ötvenhét külföldi és magyar tanulóval indultunk útnak az egynapos túrára a Zemplénbe, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Magyarország egyik legismertebb tájegységébe. A kirándulás első állomása Boldogkő vára volt: a 13. században emelt várat és a benne berendezett történelmi kiállítást a rossz idő ellenére is érdeklődve tekintettük meg. A dombra épült erődítmény tornyából csodás kilátás tárult elénk a lent elterülő környékről.

Innen Tokajba utaztunk, ahol egy hagyományos magyar ebédet fogyasztottunk el: gulyáslevest Gundel palacsintával. A város dombjára felkapaszkodva pedig a Bodrog és a Tisza összefolyását is láthattuk. A túrát egy sétával zártuk Tokaj történelmi főutcáján.

A napot egy igazi tokaji pincelátogatással koronáztuk meg. A Hímesudvar pincészetben nem csak egy igazi tokaji borospincét nézhettünk meg, de az ország legkiválóbb borvidékének évszázados történelméről és módszereiről is meghallgathattunk egy előadást.

Polonkai Ádám

Tokaj Trip 2019

13 th April

Should a group of foreigners arrive to your county, what sights would you show to them? That is the question the ESN Miskolc team asks from themselves every semester, and this year, the choice has been Tokaj!

Fifty-seven foreign and Hungarian students gathered to participate in a one-day-long trip to the Zemplén, one of the most iconic landscapes of Borsod-Abaúj-Zemplén county, and Hungary as well. The first stop was the famous castle of Boldogkő. The stronghold, situated on the top of a hill was built in the 13th century, and offers a beautiful view from its well-known tower.

Than we continued our trip to Tokaj. The town and region are world-famous from its traditional and quality wine. Here we had a typical Hungarian lunch (goulash soup and Gundel pancakes). The tour finished with a walk on the historical Main street of Tokaj.

Our last station was the Hímesudvar Winery, where we had the chance to explore a traditional wine cellar. Down in the cellar we were introduced into the agelong history and methods of the most prestigious wine region in Hungary.

Ádám Polonkai