Miskolc Trip 2019

február 15. – február 16.

Ha egy csapat külföldi látogatna el hozzád, vajon te a szülővárosod melyik részeit mutatnád meg neki? A Miskolc Trip egy kétnapos kirándulás, amit azért szervezünk meg minden szemeszterben, hogy a hozzánk érkező Erasmusos diákok is megismerhessék Miskolc nevezetességeit.

Az első napon a Diósgyőri várba látogattunk el. Közösen fedeztük fel a középkori vár épületét; megtudtuk, hogyan éltek a korabeli magyarok és hogyan lett Diósgyőr „a magyar királynék jegyajándéka”. Ezután felmásztunk a vár tornyába is, ahol a tiszta, napsütéses időben gyönyörködhettünk egyet a Miskolcra nyíló csodaszép panorámában.

A vártól a környékbeli, hangulatos kis utcákból Miskolc főutcájára vezetett az utunk, ahol a Pizza Kávé Világbéke étteremben ebédeltünk. Nincs is jobb egy kirándulás után, mint egy szelet pizza és egy limonádé a barátokkal.

Másnap Lillafüredet vettük célba, ahová kisvasúttal utaztunk. A hűvös, felhős idő ellenére is szép arcát mutatta a Bükk. Megcsodáltuk a XX. századi kastélyt, a hozzá tartozó parkot és a vízesést; fényképezkedtünk József Attilával, sőt, a legbátrabbak még a Hámori-tó befagyott felszínére is rámerészkedtek.

Az eseményt a közeli Molnár Csárdában zártuk, ahol egy igazi magyar ebédet fogyaszthattunk el: levesnek gulyást, főételnek csirkepaprikást kaptunk.

Polonkai Ádám

Miskolc Trip 2019

15. February – 16. February

What would you show to foreigners visiting your city? The Miskolc Trip is a two-day-long event what we organise in every semester so they can see the sights of Miskolc.

On the first day, we visited the Castle of Diósgyőr. Together we walked around at the exhibition in the building; we got to know the medieval Hungarians had lived and how Diósgyőr had become “the wedding gift of the Queen”. Than we climbed the tower and admired the beautiful view of Miskolc in the clear, sunny weather.

The next stop was the Main Street of Miskolc, where we had a lunch together at the Pizza Kávé Világbéke Restaurant. There isn’t anything better after a trip then a slice of delicious pizza and some cool lemonade.

On the following day we travelled to Lillafüred by “tiny train”. Although the weather was cloudy and chilly, the Bükk looked beautiful. We visited the palace which was built in the XX. century, had a walk in the marvellous park, made pictures with József Attila himself and the bravest of us even stood on the frost-bound surface of the lake Hámori.

We finished the event at the nearby Molnár Csárda, where we had the chance to have a traditional Hungarian lunch: goulash with chicken paprikash.

Adam Polonkai