Miskolc Trip- A Campuson innen és túl!

Ha belevágsz az Erasmus-ba, életed legnagyobb kalandjába vágsz bele!  Így tettek azok a diákok is, akik idén ősszel érkeztek számos országból Miskolcra.  Mi mentorok és tagok pedig, mint jó házigazdák megmutattuk nekik új otthonukat. Mi casa-su casa!

A kétnapos kirándulás során, melyre szeptember 21 és 22 között került sor, első utunk a Diósgyőr várba vezetett, ahol angol nyelvű idegenvezető segítségével fedezhettük fel közösen az ESN Miskolc emblémáján is megtalálható várat. A túra során betekintést nyerhettünk a magyar királyok korába, mindennapi életébe, és olyan fontos események helyszíneit járhattuk végig, mint a turini/ velencei békekötés. Az alsó termekben középkori mesterségről tanulhattunk, ilyen volt a fegyverkovács, a fazekasműhely, vagy a gyógynövényes terem. Azonban az időutazás a 3D-s mozival volt teljes.
Aki pedig érzett még ezek után energiát magában, bevette a tornyot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Aki pedig olyan mint én, nem lusta inkább csak tériszonyos, megpihenhett a vár teraszán.
A várlátogatást követően a társaság kellemes időt töltött el kávé és sütemény a „Ház”-ban, ami egy remek hely a kávézásra. A napot sokan a Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál programjaival zárták.
 A hétvége második felében Lillafüredet vettük célba. Ugyan esős és hideg volt az idő, de nekünk ez sem szegte kedvünket, lelkesen masíroztunk fel a Bükkbe. Na jó, pontosabban utaztunk busszal a Bükkbe, ahol már a Molnár Csárdába várt minket a gőzölgő ebéd. A menü egyszerű és igazi vasárnapi volt: húsleves csigatésztával; rántott hús és krumpli. Mintha csak nagymamánál ebédeltünk volna.
Miután mindnyájan jól laktunk a magyaros ízekkel, teli hassal elindultunk a függő kert felé, ahol a vízesésnél lázas fotózkodás vette kezdetét. Visszautunkat kisvasúttal tettük meg , amit nyugodtan nevezhetek a nap csúcspontjának. 
A Palotaszálló, a tó, a vízesés és a hegység lélegzetelállító látványa miatt esőben is érdemes volt ellátogatni ide. Ezt igazolta a létszám is, hiszen több mint félszázan vettek részt a kétnapos kiránduláson, magyar és külföldi hallgatók egyaránt.


Sikeresen zártuk a hétvégét, tele új élményekkel, és így már mindenki elmondhatja, Miskolc az otthona! Még ha csak erre a pár hónapra is.

Bernadett L. Bihari