Mentor Camp Rejtek ’19

A tavalyi évben az ESN Miskolc csapata megszervezte az első, hagyományteremtő Mentor Campet Rejteken. Ezúttal egy háromnapos eseményre invitáltuk a mentorainkat, tele csapatépítéssel, érdekes workshopokkal és legfőképp: jó hangulattal!

Nagyjából harminc egyetemista szállt fel augusztus 23-án a Miskolc és Répáshuta között közlekedő buszra, hogy részt vegyen az idei Mentor Campen. Az első napot egy rövid bemutatkozással indítottuk, amit csoportos tájékoztatók (az ESN szerkezete, Campus Mundi beszámolók Spanyolországból és Dél-Koreából) és csapatépítő feladatok követtek. Az estét egy bográcsgulyás vacsorával és társasjáték-maratonnal koronáztuk meg.

A második napon vendégelőadónk, Nyikita Lilla beszélt nekünk az Erasmus+ mobilitási programjairól, ezután egy önismereti és egy problémamegoldással foglalkozó workshop közül választhattunk. A szekciók közötti együttműködés jegyében vendégeink, Lévai Blanka (ESN ELTE), Palakovics Dóra (ESN Debrecen) és Báthory Zsófia Zsuzsanna (ESN Hungary, Communication Manager) is részt vettek a workshopok lebonyolításában A közös ebéd után ismét a nem formális oktatás került a középpontba, ezúttal a „Mental Health & well-being” illetve „How to work as a team?” workshopok keretei között. A szombati napot egy tájékoztatóval zártuk, ahol a mentorok megkaptak minden szükséges információt a félévi teendőkkel kapcsolatosan.

A vasárnapi nap a kisebb előadásokról szólt: volt szó az ESN Miskolc partnereiről, eseményeiről és a Candidate rendszerről is, Dóra pedig a miskolci és debreceni szekció közötti Section Cooperation tervekről is beszélt nekünk. A mentortábort egy közös köszönetnyilvánítással és az oklevelek kiosztásával zártuk, ezután mindenkinek volt lehetősége visszajelzést adni, milyennek látta a Mentortábort.

Azt gondolom, hogy egy remekül sikerült eseményt tudhatunk magunk mögött, és emberileg is sokkal közelebb kerültünk egymáshoz ezalatt a három nap alatt. Reméljük, hogy mindenki, aki részt vett a Mentor Campen, maradandó élményekkel gazdagodva és új barátokat megismerve ment haza a három nap után. Jövőre találkozunk!

Szöveg: Polonkai Ádám

Fotó: Bezerédy Bence