Mentor Camp Rejtek ’18 

Az idei szezon különösen jól kezdődött a leendő mentorok számára, ugyanis az ESN tagjainak köszönhetően egy fergeteges hangulatú kétnapos táborban nyílt alkalmunk jobban megismerni egymást.
Néhány bemutatkozós játékot és némi váratlan kalandot követően érkeztünk meg Rejtekre, a tábor helyszínére. Az odaúton a buszsofőr rögtön próbára is tette a szervezők problémamegoldó képességét, ugyanis nem vett fel minket a buszmegállóban. De nekünk ez sem szegte kedvünk, legalább tudtunk beszélgetni, ismerkedni a következő busz indulásáig, ami ugyan nem a szálláshely felé ment, de egy darabig elvitt minket, onnan pedig túráztunk egy kicsit. 
Az érkezés után beregisztráltunk, felvettük az esemény logójával és a névtábláinkkal ellátott pólókat, majd elfoglaltuk a szobákat (side note: eddig sosem hallottam még 20 embert egy szobában egyetlen pisszenés nélkül aludni, biztos a bükki jó levegő tette).
Ezután csapatokra osztottak minket és kezdődhetett a móka! Négy állomásponton teljesítettünk feladatokat, amelyek közt volt játékos, önismereti és hasznos információkat tartalmazó is. 
Egy rövid coffe breaket követően-amivel kapcsolatban muszáj megemlítenem, hogy a szervezők még az egészséges életmódra is gondoltak, így gyümölcsöt és répát is kaptunk, amiért külön köszönet jár- workshopokon vehettünk részt. Két téma közül választhattunk, ki-ki saját kedve szerint, az egyik a „mental health & well-being”, a másik pedig a „time-management” címet kapta. Ez jó lehetőség volt az ismerkedésre. Számomra nagyon pozitív élmény volt a résztvevők nyitottsága és az eszméletlenül jó ötletek és tippek, amiket egymástól kaptunk. Meglepően tapasztaltam, hogy miközben sok mindent megtudtunk egymásról, önmagunkat is jobban megismerhettük.
Mire a workshopok végére értünk, már mindenki alig várta a vacsorát, majd az azt követő esti bulit. 
A második nap reggeli álmosságát ún. energizing feladatokkal űztük el, majd újabb workshopok kezdődtek. Míg az első napon az önismeret volt előtérben, a második nap inkább a csapatmunkáról szólt. Megismerkedhettünk az ESN szervezeti felépítésével, az egyes pozíciókhoz szükséges készségekkel, miközben eljátszhattunk a gondolattal, hogy milyen szerepben tudnánk magunkat elképzelni. 
A workshopokat követően kisebb csoportokban tartottak a szervezők tájékoztatókat, illetve közös beszélgetést különböző témákban, úgy mint Green ESN, Candidate rendszer, stb.
Számomra nagyon szimpatikus volt, hogy a tábor végén a szervezők megkértek minket, hogy adjunk visszajelzést különböző szempontok szerint, pl. mennyire éreztük jól magunkat, mi az, ami nekünk tetszett, vagy esetleg mi az, amit kihagytunk volna. 
Összességében nagyon intenzív és nagyon jó hangulatú két napot töltöttünk együtt. Egy oklevéllel, sok új baráttal és még több élménnyel gazdagabban érkeztem haza a táborból, és remélem, sok ilyenben lehet még részem.
 
Fülöp Fruzsina