Carnival Party
20/02/2020
 

Elérkezett a február, a tél utolsó hónapja, ami csak egyet jelent; közeleg a mindenki által várva várt tavasz. Ezt pedig nem is lehetne jobban megünnepelni, mint az ESN farsanggal! Ez az az esemény, ami már napokkal korábban mindenki számára fejtörést okoz, már ami a jelmezt illeti. Van, aki jobban, de van, aki kevésbé helyezi a hangsúlyt a kosztümre, és inkább csak a társaság motiválja. Jelen esetben volt olyan lelkes külföldi hallgató, aki már karácsony óta készítette saját kezűleg a tökéletes jelmezt.

Na de azért az esemény előkészületei már hetekkel korábban elkezdődtek, hiszen nagyon fontos, hogy egy színvonalas szórakozási lehetőséget nyújtsunk külföldi hallgatóinknak. Mivel már a farsangi parti tavaly is megrendezésre került, és sikeres volt, így több tapasztalattal vágtunk bele a szervezésbe. Gyűlést hívtunk össze, hogy megbeszéljük, kinek milyen teendője van, illetve, hogy ötleteljünk, milyen újdonságokkal tudnánk meglepni a mentoráltakat és a mentorokat egyaránt. 

A helyszín a BeerLuck Pub volt, amit az esemény folyamán az önfeledt beszélgetés, a kártyajátékok és a jókedv töltött be. Nélkülözhetetlen volt, hogy már jóval korábban lefoglaljuk, hiszen több mint 60 hallgató jelent meg a mulatságon. Az este során az Avasi Sörház Étteremből rendeltünk a hagyományos magyar ízeknek megfelelő avasi krumplilángost. Fontosnak tartottuk, hogy ne a szokásos street food ételeket kínáljuk külföldi hallgatóinknak, gondolok itt pizzára vagy hamburgerre, hanem valami egyedi ötlettel álljunk elő, amivel akár a helyi ízeket is jobban megismerhetik. Előző héten már volt lehetőségük kipróbálni az igazi magyar krumplilángost a minden évben megrendezésre kerülő, miskolci kocsonyafesztiválon, de aki mégsem tette meg, az bepótolhatta a lemaradást eseményünkön.

Mindenkit megnyugtatok, idén sem maradt el a jelmezek díjazása. Hogy minél korrektebb legyen a szavazás, mindenki kapott kis szavazó cetlit a helyszínen, aminek a segítségével a három legjobb, legkreatívabb öltözéket tudták kiválasztani. Harmadik helyen Tom Rutka végzett hajóskapitány egyenruhájával, a második helyet Louis Boulanger kapta királyi öltözetével, de aki a legjobban belopta magát a társaság szívébe, az Dogukan Piskin volt, aki Vasember szerepébe bújt. Már hónapokkal előtte készítette a jelmezét, de ha ez nem lenne elég, még világított is! A három dobogós helyezés mellett különdíjakat is osztottunk Rümeysa Keskinoglu és Berfin Altunbey „nemesi hölgyeknek”. A nyertesek a Miskolci Egyetem logójával ellátott bögrét és Stühmer csokoládét kaptak. A döntés azért esett egy egyetemi ajándéktárgyra, hiszen így lehetőségük van hazavinni magukkal egy kis apróságot, amely nemcsak hasznos, de jó érzéssel fogja őket eltölteni, ha visszagondolnak erre az egy- vagy két félévre, amelyet városunkban és campusunkon töltöttek.

Természetesen a mentorok között is láthattunk nagyon kreatív és egyedi jelmezeket. Gondolok itt csontvázra, csillagfejű csavarhúzóra, pantomimesre, Aphroditére, Mary Poppinsra, kalózra… Ez nemcsak hogy szórakoztató, de motiváló hatással is bírhat mentoráltjainkra. Arról nem is beszélve, hogy azokat a külföldi hallgatóinkat, akiknek nem volt ötletük, milyen jelmezbe bújjanak, elkísértük a Miskolci Nemzeti Színházba, hátha ott találnak valami kosztümöt, ami igényeiknek megfelelő, hogy kibérelhessék az estére. Akik viszont tényleg nem találtak semmi kedvükhöz valót, feldobták öltözéküket valami kis aprósággal. Gondolok itt színes, virágos fejpántra, cicafülekre, angyalszárnyakra, meg egyéb más kreatív kiegészítőre.

Mindenféle túlzás nélkül állíthatom, hogy az este nagyon jól sikerült, mentoráltak és mentorok egyaránt jól érezték magukat. Ezt más sem bizonyítja jobban, mint a helyszínen készült fotók, amelyek örök emlékek maradnak. Habár az esemény lehetőséget nyújt azon hallgatók számára, akik szeretnék kiélni kreativitásukat, de a „jelmez nélküliek” sem voltak hátrányban, ami a jókedvet illeti. Ez pedig nem is kérdés, ha ESN eseményről van szó, hiszen itt mindig nagyon jó a hangulat.

Kiss Bianka
Event Coordinator