Jelentkezz Te is Erasmus mentornak!

  • Ismerkedj meg külföldi diákokkal, fedezd fel más országok kultúráját!
  • Fejleszd a problémamegoldó-képességed és légy kreatív!
  • Ismerd meg jobban az Erasmus programot, amely az első lépés ahhoz, hogy belevágj életed legnagyobb kalandjába!
  • Köss életre szóló barátságokat Európa különböző országaiból érkezőivel!
  • Alakítsd a saját és mások Erasmus élményét velünk!

 

Jelentkezni az alábbi űrlapon tudsz: shorturl.at/jnDVY

 

Amik jól jöhetnek jelentkezéskor:

  • Alapvető angol nyelvtudás és kommunikációs készségek.
  • Talpraesettség, lelkesedés és aktív részvétel az eseményeinken!

 

 

 

GYIK

Mi az az ESN?

Az Erasmus Student Network (ESN) egy önkéntes diákszervezet, amely az egyetemre érkező külföldi diákoknak segít a mindennapi életben valamint különféle eseményeket szervez nekik a mentorokkal közösen. További információt erre a linkre kattintva olvashatsz.

 

Mennyi időt fog ez igénybe venni egy félév alatt?

Ez teljesen tőled függ! A kötelező feladatok mellett, csak rajtad múlik hogy mennyire barátkozol össze a külföldi hallgatókkal és a saját szabadidődet mennyire szeretnéd velük együtt eltölteni.

 

Milyen felelősségeim lesznek Erasmus mentorként?

A fix feladataid a következőek: segíteni nekik eljutni az Egyetemre és beiratkozni a kollégiumba, illetve elvinni őket a Bevándorlási Hivatalba. Ez körülbelül 4 órát tesz ki összesen. Ezen kívül előfordulhat, hogy a mentoráltad megbetegszik, ilyenkor a kollégiumi orvoshoz szoktuk őket elvinni. Azonban ha nagyon nem érsz rá, nyugodtan kérheted a mentortársaid segítségét.   

 

Mi szükséges hozzá, hogy mentornak jelentkezzek?

Jókedv, illetve részvétel egy mini interjún, amelyre az ESN Miskolc irodájában kerül sor (E/2. 2.em. 227-es szoba). Illetve a következő linken található, pár perces kérdőív kitöltése:

 

Probléma, hogy nem vagyok "perfekt" angolból?

Nem szükséges nyelvvizsga, hogy mentornak jelentkezz. SŐT! A program ideje alatt fejlesztheted nyelvtudásodat és akár új nyelveket is elsajátíthatsz.

 

Az angolon kívül beszélek más idegen nyelvet is. Van rá lehetőség, hogy ezt is gyakoroljam?

A lehetőségeinkhez mérten természetesen odafigyelünk az egyéni preferenciákra. Félévente közel 20 különböző országból érkeznek hozzánk Erasmusos diákok. Ha például a spanyol vagy francia nyelvet is szeretnéd gyakorolni, akkor igyekszünk olyan hallgatóhoz beosztani, aki anyanyelvi szinten beszéli az általad is előnyben részesített nyelvet.

 

Jár érte ösztöndíj?

Ösztöndíj nem, viszont cserébe remek élményekkel és új barátokkal gazdagodhatsz, ami többet ér a pénznél. Továbbá a programokon is részt vehetsz kedvezményes áron, például egy élményekben gazdag tokaji kiránduláson.

 

Milyen további lehetőségeim vannak az ESN Miskolcon belül?

Ha tetszik a szervezet, és szeretnél esetleg jobban elmerülni például az események tervezésében, vagy közösségi média kezelésben, később csatlakozhatsz hozzánk operatív tagnak.

 

Van még kérdésed? Keress minket közösségi média oldalainkon:
Facebook
Instagram